Rolf Substance - plantaardige monturen gemaakt van zaden

Gepubliceerd op 5 november 2020 om 13:53

Artikel: eigen! Arnhem

De nieuwe, plantaardige Substance Collection van ROLF Spectacles bestaat uit 23 montuurontwerpen gemaakt uit de zaden van de wonderboom. Duurzaam, verfijnd design én: ze komen uit de 3D-printer.

Werken met planten is niets nieuws voor de meesters van houten brillen. Het nieuwste natuurlijke materiaal dat het Oostenrijkse ROLF Spectacles toepast, is afkomstig van een plantensoort uit de Euphorbiaceae-familie: de wonderboom. Een poeder, gemaakt van zaden van deze plant, is het uitgangspunt van ROLF’s nieuwste brillencollectie. Het materiaal heeft een reeks duurzame en functionele eigenschappen die het door technologie en design gedreven bedrijf in staat stelden om innovatieve, plantaardige brillen te ontwikkelen. Het materiaal biedt een schat aan nieuwe mogelijkheden.

plantaardige monturen

Snelle groeier

“De planten worden gekweekt in tropische klimaten zonder enige vorm van genetische manipulatie”, vertelt oprichter en visionair Roland Wolf. “Ze concurreren niet met voedselgewassen en ze kunnen heel snel hoog worden: waar een spar of een beuk elk jaar maar een paar centimeter groter wordt, schiet deze plant in slechts vier maanden zes meter uit de grond. En hij komt elk jaar terug.” Dit maakt het nieuwe materiaal voor brilmonturen duurzamer en vriendelijker voor het milieu dan ooit. Dat is belangrijk, juist in een tijd waarin er steeds meer vraag is naar duurzame, klimaatvriendelijke producten.

Design

Dat het Rolf niet enkel om het duurzame materiaal gaat maar ook om design, is terug te zien in de collectie. Die bestaat uit 23 montuurontwerpen in zes verschillende kleuren. Verfijnde contouren, slanke brillenpoten en strategisch geplaatste rondingen maken van elke bril een prachtig maar functioneel accessoire dat ook nog eens comfortabel is om te dragen. Het gepatenteerde Flexlock-scharnier van Rolf kan tegelijkertijd met het frame 3D worden geprint. Naast de voordelen van het schroefloze scharnier, zullen brildragers ook profiteren van de flexibele, natuurlijke en huidvriendelijke eigenschappen van het plantaardige montuur.

Rolf Substance
substance collectie

Lees hier het artikel in eigen! Arnhem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.