ZACHTE LENZEN


Contactlens

Zachte lenzen zijn zoals de naam al doet vermoeden zeer flexibel en voelen direct comfortabel aan. Zachte contactlenzen zijn momenteel de meest verkochte contactlenzen op de markt. Dit komt grotendeels door het comfort verschil. Doordat zachte lenzen minder bewegen dan vormvaste lenzen voelen ze direct comfortabel aan.

Tegenwoordig zijn er veel soorten zachte lenzen verkrijgbaar waarvan de meest gebruikte de maandlens is. Naast maandlenzen zijn er ook twee weeks lenzen en daglenzen. De kortere draagtijd zorgt voor een betere hygiëne, de bacteriën en virussen hebben namelijk minder kans op zich te nestelen in de lens. Tevens zorgt een kortere draagt tijd, over het algemeen, voor een dunnere lens en daardoor een comfortabelere lens. 

Elk halfjaar wordt er een controle gedaan van de gezondheid van de ogen en de sterktes van de lenzen. Waar nodig kunnen we veranderingen toepassen aan de nieuwe set lenzen.

Cilinder afwijking

Torische zachte contactlenzen 


De zachte contactlenzen kunnen meer dan alleen een sferische sterkte corrigeren. Astigmatisme (cilindrische afwijking) is ook goed te corrigeren met contactlenzen. Niet alle ogen zijn precies rond. Soms hebben ze een vorm van een rugbybal in plaats van een voetbal. Daardoor zijn de krommingen van het oog niet gelijk en wordt het beeld niet precies op je netvlies afgebeeld. Dit verschijnsel noemen we astigmatisme. Deze zijn ook in daglenzen, weeklenzen en maandlenzen te bestellen.

45+ en contactlenzen; multifocale zachte contactlenzen


Vanaf 45 jarige leeftijd neemt het leesvermogen bij veel mensen langzaam af. Dit proces heet Presbyopie. Uiteindelijk komt het moment dat u een aparte leesbril nodig hebt, naast uw contactlenzen. Of niet. Want met multifocale contactlenzen kunt u zonder extra hulpmiddel weer zien op meerdere afstanden. Multifocale contactlenzen hebben zowel veraf- als een leessterkte. Daarbij zit het veraf gedeelte in het midden van de contactlens en het leesgedeelte meer naar de rand. Ideaal voor wie liever geen leesbril wil.

Zelfs als u voor de eerste keer lenzen gaat dragen zijn multifocale contactlenzen een goede uitkomst. De contactlenzen zijn zelfs in daglenzen te krijgen, ideaal voor tijdens het sporten, of een nachtje uit.