CYCLOREFRACTIE


Tijdens een cycloplegische refractie worden er druppels toegediend in het oog. Deze druppels zorgen ervoor dat de accommodatie spier wordt verdoofd en mogen uitsluiten door een optometrist worden toegediend. Doordat de spier niet meer kan inspannen kan er een perfecte refractie gedaan worden. Het oog kan door de verlamming niet meer accommoderen, dit zorgt voor wazig zicht bij leeswerk, en mogelijk ook in de verte. 

Bij kinderen onder de 10 jaar oud is het vaak verstandig om een cyclorefractie te doen. Kinderen kunnen erg sterk accommoderen waardoor er tijdens een oogmeting een foutieve sterkte geconcludeerd kan worden. Door middel van cycloplegische druppels wordt de accommodatie uitgeschakeld en kan de juiste waarde gemeten worden.

In sommige gevallen kan deze methode ook bij volwassenen van toepassing zijn. Dit kan handig zijn om sommige vormen van hoofdpijn, die in de loop van de dag erger wordt, op te sporen. 

Let op!: Na dit onderzoek is het zicht slechter en heeft u meer last van het licht. Het is niet toegestaan om na dit onderzoek deel te nemen aan het verkeer en verstandig om een zonnebril mee te nemen tegen het felle licht.

 

Kosten: € 55,-