Historie


Al meer dan 35 jaar is het relatief 'jonge' Deense merk, Lindberg, voorloper op het gebied van titanium monturen. Het zijn niet alleen de titanium monturen die zorgen voor de elegante uitstraling. Alleen de allerbeste materialen worden gebruikt voor het creëren van de Lindberg-monturen. Denk hierbij aan hoogwaardige materialen als: acetaat, hout, platina, goud, diamanten en buffelhoorn.

 

Hendrik Lindberg, CEO van het brillenmerk, wordt bekroond vanwege zijn tijdloze en eigenzinnige monturen. In 1975 begon Lindberg met het ontwerpen van zijn eigen brillenlijn, omdat hij gefrustreerd raakte vanwege alle zware monturen die op dat moment de brillenmarkt domineerden. Na enige tijd vond Lindberg een grensverleggend product uit: de Air Titanium-brillen. Tot op de dag van vandaag staat het Deense brillenmerk bekend om zijn superieure kwaliteit. Bij deze Air Titanium-brillen zitten de glazen vast in het montuur zonder dat er ook maar één schroef aan te pas komt. Zijn eigenzinnige kijk op monturen verliest Hendrik Lindberg niet door zijn interesses in mode, kunst, design, reizen, automotive en zeilen.

Het gestileerde luxe brillenmerk was de eerste fabrikant die het titanium verwerkte in het montuur zonder daarbij te lassen. Zij hebben de visie dat alles wat er moet gebeuren aan het montuur uitzonderlijk goed moet gebeuren. Alles wat er omtrent het Lindberg-montuur gebeurt, wordt in Denemarken uitgevoerd. Zo houdt Lindberg alles dichtbij huis.

 

Wij kiezen het veelzijdige Lindberg

 

Wij kiezen voor Lindberg vanwege de kwaliteit van de monturen, dankzij het stevige pure titanium ervaart u licht draagcomfort en is het Lindberg-montuur zowel stevig als flexibel. Bij deze gepatenteerde manier van techniek worden schroeven en lasnaden buiten beschouwing gelaten, zodat alleen het minimalistische Deense design overblijft. De monturen zijn voor de klant die houdt van elegantie, stijl en comfort. Lindberg-monturen kunnen geheel naar wens van de klant worden samengesteld. Of u nu van een esthetisch montuur houdt of liever een ingetogen montuur aanschaft, bij Lindberg bent u aan het juiste adres. De Lindberg-monturen zijn geschikt voor zowel dames als heren!