Rolf Spectacles Tirol

 

ROLF Spectacles, een klein familiebedrijf gelegen in het hart van de Tiroler Alpen, produceert handgemaakte, lichtgewicht houten, bamboe en woodstone brilmonturen. Een van ROLF's doelen is om nieuwe trends te zetten en om nieuwe ideeën te realiseren. ROLF's team heeft een innovatieve scharnier voor haar brillen gemaakt van hout en een ROLF lens-verglazingssysteem.
De houten bril van ROLF is volledig geproduceerd zonder enige metalen onderdelen of schroeven, en het is zeer onderhoudsvriendelijk dankzij de speciale oppervlaktebehandeling.
Elke ROLF montuur is handgemaakt in de fabriek in Tirol - Oostenrijk.

Natuur, techniek en antieke auto’s zijn de 3 passies bij Rolf. Dat verklaart de keuze voor natuurlijke materialen en de specialisatie in brilmonturen. De voorliefde voor vintage wagens vinden we terug in de avantgardistische ontwerpen en brillencollecties die een zekere nostalgie uitstralen. Ook de verpakking van je Rolf bril mag gezien worden en ook in dit houten kistje zal je geen metalen onderdelen bespeuren. Het intrigerende sluitingsmechanisme is volledig uit hout gemaakt.

 

Altijd uniek

Elke houten Rolf bril is uniek en groeit met u mee. Over de jaren heen zal het houten montuur namelijk een apart patiné ontwikkelen. Slimme coatings zorgen er evenwel voor dat het houtwerk optimaal kleurvast en beschermd blijft. Diezelfde beschermlaag maakt de monturen ook maximaal onderhoudsvrij.

 

Hoe stevig die houten brillen zijn?

Een kwalitatieve Rolf bril is bijzonder stevig en zal niet zomaar breken. Toch een ongelukje gehad? 4·D Optiek is opgeleid door Rolf om de breuk haast onzichtbaar en onvoelbaar te herstellen!