Dick Moby

DICK MOBY, The sunny side of plastic.

Dick Moby is ontstaan op een surf trip aan de andere kant van de wereld, vanuit een passie voor surfen en watersport en een onvrede over de hoeveelheid plastic die je aantreft op stranden wereldwijd. We willen laten zien dat plastic op een betere manier gebruikt kan worden, bv om er hoogwaardige en duurzame producten van te maken. Daarom zijn onze brillen handgemaakt in Italië van biologisch afbreekbaar of gerecycled acetaat. We omschrijven onze missie in ons manifesto: Look good for your planet.

97% gerecycled acetaat

Samen met het Italiaanse Mazzucchelli, de marktleider in de productie van acetaat, verwerken we afval acetaat tot zwarte monturen die voor 97% van recycled acetaat gemaakt zijn. (de overige 3% is zwarte inkt)

Bio acetaat

Voor alle overige kleuren gebruiken we biologisch afbreekbaar acetaat (M49) van Mazzucchelli. Het door universiteiten en milieu instanties gecertificeerde materiaal wordt zonder ruwe olie of giftige weekmakers gemaakt.


ZEISS sun lens

In onze zonnebrillen gebruiken we uitsluitend gecertificeerde lenzen (CR 39) van ZEISS met ontspiegelende en verhardende antikras coating.

 

Dick Moby