Ray-Ban

In 1936 startte het avontuur van Ray-Ban, maar eigenlijk gaan we nog iets verder terug in de tijd. In 1929 werd de eerste zonnebril ontworpen. Deze Ray-ban zonnebril werd speciaal ontworpen voor de piloten van de Amerikaanse Air Force, omdat de piloten afgeleid werden door de felle kleuren van de hemel. Het eerste, en nog steeds veel verkochte model, de ‘Aviator’ was geboren met toen nog het welbekende Bausch & Lomb glas.

Ray-Ban focuste zich op dat moment vooral op zonnebrillen. Dit is direct terug te zien aan de naam van het merk: Ray = (licht)straal Ban = uitbannen. Ray-Ban staat voor innovatie, trendy en is klassiek. Het merk heeft zelf de gepolariseerde zonneglazen ontwikkeld. Het gepolariseerde effect houdt in dat de horizontale schitteringen van het licht weg worden gefilterd. Dit zorgt voor een prettiger en rustgevender zicht voor de drager. Ideaal dus!

Ray-Ban is misschien wel één van de bekendste merken ter wereld en is naast dat het merk betaalbaar is ook nog erg trendsettend voor het brede publiek. Ben jij benieuwd naar onze grote Ray-Ban collectie en naar onze Ray-Ban shop? Maak dan hier een afspraak.

Ray-Ban Shop Arnhem