ZORGVERGOEDING BRIL EN/OF LENZEN


Heeft u een aanvullende verzekering? Dan kunnen wij vaak een deel van de kosten voor brillen en contactlenzen declareren bij uw zorgverzekeraar. De vergoedingen voor brillen zijn in 2022 redelijk hetzelfde gebleven.

Voor de exacte dekking verwijzen wij u naar uw verzekeringspolis of kom even langs in onze winkel. Wij helpen u graag!

Wij hebben overeenkomsten met bijna alle zorgverzekeraars in Nederland.

Wij maken gebruik van het Centraal Optiek Declaratie Systeem (iCODiS+), hiermee kunnen wij de afhandeling van de vergoeding direct met de zorgverzekeraar regelen. De vergoeding wordt onmiddellijk in mindering gebracht op uw factuur en u hoeft zelf niets meer te doen.

Het is dus niet nodig om naar een specifieke winkelketen te gaan om vergoedingen voor uw bril of contactlenzen te ontvangen.

Op dit moment kan dit voor de meeste zorgverzekeraars in Nederland.
ABN AMRO, AEGON, Agis, AnderZorg, Avero Achmea, CZ, De Friesland, Delta Lloyd, Groenland/PWZ, Interpolis, IZA, IZZ, Kiemer, Kruidvat, Lancyr, Menzis, Ohra, ONVZ, PNO Ziektekosten, Rabobank, SIZ, Trias, UMC, Univé, Unive SZVK, VGZ, VNG, VvAA, Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid.

In onderstaand pdf-bestand kunt u zien of u recht heeft op een vergoeding en hoeveel de vergoeding van uw zorgverzekeraar bedraagt op jaarbasis. Deze lijst is bedoeld als eerste indicatie. Voor de exacte dekking verwijzen wij u naar uw verzekeringspolis of kom even langs in onze winkel. Wij helpen u graag!