In hun creatieve atelier bedenken de designers van Anne et Valentin elk nieuw montuur met een duidelijke visie voor ogen: brillen ontwerpen voor het dagelijks leven, die perfect passen bij de persoon die ze draagt. In het atelier in Toulouse ontwerpen ze nu al tientallen jaren monturen waarin stijl en eigenheid samenkomen, zonder uit het oog te verliezen dat het om een bril gaat.
Sinds de opening van de eerste Anne et Valentin winkel kiezen ze ervoor de klant niet aan te passen aan de bril maar precies andersom. Zo kwamen er natuurlijk tal van vragen boven: hoe leeft de klant, hoe beweegt de klant? Een zoektocht naar de perfecte match tussen bril en drager.
Dertig jaar geleden veroorzaakte dit een kleine revolutie. Op een bepaalde manier is dit nog steeds het geval: de collecties tonen persoonlijkheid, zelfs meerdere persoonlijkheden, met het vermogen om de energie die ieder eigen is, tot uiting te brengen.
Welk model ook, Anne et Valentin monturen hebben pit, geven diepte en een open blik. Elk concept streeft ernaar om kernwaarden als energie, licht, materiaal, lijn, contrast en kleur in de modellen op steeds andere wijze in balans te houden. Vanuit deze smeltkroes van richtingen komen ze altijd weer uit op onderscheidende concepten.