Lindberg

L I N D B E R G

Alleen de allerbeste materialen worden gebruikt voor de creatie van een Lindberg-montuur. Lindberg is daarom ruim 35 jaar voorlopend op het gebied van titanium monturen. De monturen van Lindberg worden met de hand vervaardigd zodat deze op bestelling kunnen worden gecreëerd. Lindberg-monturen zijn herkenbaar door het eigenzinnige ontwerp die steeds worden vernieuwd. Lindberg-monturen zijn inmiddels al met tientallen prestigieuze designprijzen beloond.

Sinds eind november 2020 is aan Eiland 4, onze LINDBERG by 4·D Optiek winkel gevestigd, de eerste Lindberg winkel in Nederland.

Lindberg
Lindberg

Hendrik Lindberg, CEO van het brillenmerk, wordt bekroond vanwege zijn tijdloze en eigenzinnige monturen. In 1975 begon Lindberg met het ontwerpen van zijn eigen brillenlijn, omdat hij gefrustreerd raakte vanwege alle zware monturen die op dat moment de brillenmarkt domineerden. Na enige tijd vond Lindberg een grensverleggend product uit: de Air Titanium-brillen. Tot op de dag van vandaag staat het Deense brillenmerk bekend om zijn superieure kwaliteit. Bij deze Air Titanium-brillen zitten de glazen vast in het montuur zonder dat er ook maar één schroef aan te pas komt. Zijn eigenzinnige kijk op monturen verliest Hendrik Lindberg niet door zijn interesses in mode, kunst, design, reizen, automotive en zeilen.

Het gestileerde luxe brillenmerk was de eerste fabrikant die het titanium gebruikte in het montuur zonder daarbij te lassen. Zij hebben de visie dat alles wat er moet gebeuren aan het montuur uitzonderlijk goed moet gebeuren. Alles wat er omtrent het Lindberg-montuur gebeurt, wordt in Denemarken uitgevoerd. Zo houdt Lindberg alles dichtbij huis.

Lindberg wordt door ons gekozen vanwege de kwaliteit van de monturen, dankzij het stevige pure titanium ervaart u licht draagcomfort en het montuur is zowel stevig als flexibel. Bij deze gepatenteerde techniek worden schroeven en lasnaden buiten beschouwing gelaten, zodat alleen het minimalistische Deense design overblijft. De monturen zijn voor de klant die houdt van elegantie, stijl en comfort. Lindberg-monturen kunnen geheel naar wens van de klant worden samengesteld. Of u nu van een uitgesproken montuur houdt of liever een ingetogen montuur aanschaft, bij Lindberg bent u aan het juiste adres. Lindberg heeft een dames-, heren- en kindercollectie.

 

Bekijk hier de verschillende collecties.