Cartier Eyewear Arnhem

Sieradenmerk Cartier ademt luxe. Het in 1847 door Louis-François Cartier opgerichte juwelenhuis was destijds gevestigd in Parijs. Toen zoon Alfred Cartier de touwtjes in 1874 in handen kreeg, groeide iconische merk steeds verder uit. Het waren echter zíjn zonen – Louis, Pierre en Jacques – die het merk pas écht wereldwijde bekendheid wisten te geven.

 

Door de jaren heen werd het merk gevormd door de verschillende bekende ontwerpers die verantwoordelijk zijn voor een aantal paradepaardjes van het juwelenhuis. Eén van de bekendste voorbeelden is misschien wel het verhaal van ontwerpster Jeanne Toussaint, de minnares van Louis Cartier. Deze dame is verantwoordelijk voor de Panthere de Cartier collectie. Zij was de eerste die in 1914 het pantersymbool bij het merk introduceerde. Een gouden zet, want anno 2022 is dat nog altijd het onmiskenbare symbool van Cartier.

De Trinity collectie, die in 1924 werd ontworpen door de Franse dichter Jean Cocteau, maakte eveneens veel furore. Jean Cocteau was een goede vriend van Louis Cartier en verantwoordelijk voor de verstrengelde ring met drie banden in geelgoud, roségoud en witgoud. Deze tijdloze, klassieke creatie werd een kenmerkende stijl in het Cartier assortiment en is vandaag de dag nog altijd geliefd.

De brillen en zonnebrillen van Cartier maakten pas later hun opwachting binnen het luxueuze assortiment, maar inmiddels zijn ook de brillen niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Iedere bril ligt in lijn met de stijl en de geschiedenis van het Franse merk. Zo bestaat de collectie uit Santos de Cartier, Panthère de Cartier, Première de Cartier, Signature C de Cartier en Trinity de Cartier. Cartier is een van de weinige merken die een eigen productielocatie in het bezit heeft. Alleen de beste vakmensen werken aan de unieke monturen, die vanuit een harsmodel of 3D-ontwerp vorm krijgen.

Ook wij bij 4·D Optiek zijn al enige tijd betoverd door de magie van Cartier. Cartier is inmiddels een vaste waarde in onze collectie. Een foutloze keuze voor elke stijl. De fraaie monturen die, net zoals hun andere accessoires, alleen gemaakt worden van de beste en meest luxueuze materialen.

De Cartier monturen doorstaan een 25-punten test voordat de bril beschikbaar wordt voor de consument. Een blijk van aandacht voor precisie. De monturen van Cartier kunnen bestaan uit: goud, zilver, diamanten, platina, titanium, hout en buffelhoorn.

Customizen

Bij 4·D Optiek kunt u uw eigen Cartier montuur customizen. Hierin is alles mogelijk.

Op onze showroom vindt u de prachtige Cartier monturen die gecustomized zijn. Mocht u er niet uitkomen en alle Cartier monturen in de winkel willen bewonderen? Maak dan telefonisch uw afspraak.

 

Bekijk hier de collectie.