Mykita

In 2003 het prachtige Duitse brillenmerk MYKITA opgericht. 

In het gebouw van een voormalig kinderdagverblijf zit nu: The MYKITA HAUS. Hier werkt een mix van diverse mensen met verschillende achtergronden aan het eindproduct. 

Zowel het atelier als de diverse afdelingen van het Duitse merk zijn gevestigd onder een dak. Dit geeft ook hun duidelijk visie weer: bereid zijn dingen zelf te doen en in eigen hand hebben. Aangezien MYKITA een zeer bijzondere manier van gepatenteerd brillen ontwerpen heeft, denk aan 3D-geprinte monturen en monturen van gewoven plaatstaal, ontwikkelen zij eigen tools en processen om aan ontwerpeisen te voldoen en kwaliteit voor de klant te waarborgen.

Brilmonturen van MYKITA zijn innovatief, eigenzinnig, modern en zijn voorzien van minimalistische details die zorgen voor de casual look. De monturen van MYKITA onderscheiden zich door de gepatenteerde wijze van ontwerpen waarbij geen enkele schroef aan te pas komt.

MYKITA ACETATE:

MYKITA ACETATE:

Deze nieuwe collectie geeft prachtig het ontwerpethos van MYKITA weer en vindt de traditionele kunststof monturen opnieuw uit volgens Mykita's principes van verantwoord ontwerp. Het zichtbare samenspel tussen hightech functionele elementen en het acetaat materiaal vormt esthetiek die is aangepast in verschillende subcollecties: ESSENCE, GRACE, BOLD en RINGS. Alle monturen zijn gemaakt van het duurzame materiaal Acetate Renew.

MYKITA is de eerste in de brillenindustrie die zijn acetaatvoorraad volledig heeft omgeschakeld naar het duurzame Eastman Acetate Renew. De premium kwaliteit van dit innovatieve materiaal heeft een volledige spil naar een duurzame optie mogelijk gemaakt zonder afbreuk te doen aan het uiterlijk of de prestaties van onze brillen. Als onafhankelijk merk en vooruitstrevende fabrikant laten we met trots zien dat het mogelijk is en geven we een voorbeeld aan de branche.

 

MOLECULAIRE RECYCLING:

Moleculaire recycling is een baanbrekende technologie die wordt gebruikt om Acetate Renew te maken. Het is in staat om eerder moeilijk te recyclen kunststoffen af ​​te breken tot op moleculair niveau om nieuw acetaat te vormen in dezelfde kwaliteit als het traditionele materiaal. Deze innovatie van de circulaire economie maakt het mogelijk om actief te voorkomen dat plastic afval op stortplaatsen, in verbrandingsovens of in de oceaan terechtkomt.

 

Acetate Renew Facts

Acetate Renew is gemaakt van biogebaseerd cellulose en gerecycled plastic afval en wordt gecombineerd met traditionele weekmaker om de afgewerkte acetaatplaten te creëren.

 

SAMENSTELLING MONTUURMATERIAAL:

42% cellulose, FSC- of PEFC-gecertificeerde handelsketen.

28% ISCC PLUS-gecertificeerd gerecycled materiaal bereikt via massabalansbenadering.

30% traditionele weekmaker (incl. stabilisator, additieven, kleurpigmenten). BPA-vrij.

 

CO2-FOOTPRINT

Vergeleken met traditioneel acetaat vermindert het gebruik van Acetate Renew

•  de CO2-footprint met maximaal een derde per montuur.

•  de CO2-footprint met 800 gram per kilogram Acetate Renew materiaal.

 

1000 monturen gemaakt van Acetate Renew gebruiken het gerecyclede afvalplastic dat overeenkomt met 304 polyester voetbalshirts.