Cutler and Gross - 9101 LIMITED EDITION (uitverkocht)

Gepubliceerd op 24 september 2022 om 08:00

De 9101 Limited Edition – samen met de rest van onze lente/zomer '22 collectie – is doordrenkt met de hedonistische geest van dit vervlogen tijdperk, dagen waarop je uit de vergetelheid kon worden geplukt in een kronkelende nachtclubrij omdat de eigenaar het leuk vond hoe je je jeans droeg. Met dat in gedachten zouden de goed uitgeruste ontwerpkenmerken van de 9101 Limited Edition geen verrassing moeten zijn. Dit montuur is gemaakt van doorschijnend kristalacetaat met een verguld binnenwerk en geïntegreerde meekleurende Zeiss-lenzen, die donkerder worden bij blootstelling aan zonlicht.

Het verhaal achter de feestelijke 9101 Limited Edition:

De lancering van de 9101 Limited Edition valt samen met het 40-jarig jubileum van Cutler and Gross' eerste in de fabriek geproduceerde montuur (de toepasselijke naam 0101). C&G kozen in 1982 voor een atelier in de Italiaanse Dolomieten, waar de collectie tot op de dag van vandaag wordt gemaakt. De heer Gross droeg het nu gearchiveerde 0101-montuur gedurende de jaren '80 tijdens zijn frequente reizen naar de eliteclubs van New York en Londen. Terwijl hij van het ene exclusieve trefpunt naar het andere huppelde, bezocht hij vaak meerdere plekken op een avond en deelde hij een zonnebril uit aan zijn verheven vrienden en kennissen.

De 9101 Limited Edition, met meekleurende Zeiss glazen

Mede-oprichter, Tony Gross, met Grace Jones in zijn favoriete 0101

Van dit montuur zijn er wereldwijd slechts 101 stuks gemaakt, elk uniek genummerd en belichaamt zijn naamgenoot en grijpt terug naar een tijd waarin exclusiviteit zijn eigen valuta was.

 

Exclusief dus verkrijgbaar in onze winkel in Arnhem!