Welke Oakley glazen zijn fenomenaal voor mijn zicht?

Gepubliceerd op 17 december 2020 om 09:56
Oakley wielrenbrillen

Misschien heb je ze voorbij zien komen bij de Tour de France eerder in september: de Oakley sportbrillen. Inmiddels is het merk Oakley niet meer weg te denken uit de sportwereld. Een echte sportfanaat kiest Oakley. Maar waarom kiezen zij voor Oakley? Wij leggen het je uit.


Oakley is een vooruitstrevend Amerikaans merk en gebruikt alleen de allerbeste materialen om de drager te helpen voor een helder zicht, in welke situatie dan ook. Oakley heeft daarom veel verschillende opties wat lentes betreft. Het is dan ook logisch dat sommige mensen niet weten welke lens voor hun geschikt is. Om een helder beeld te krijgen bij de verschillende Oakley lenses, hebben we deze blog opgesteld.

Oakley staat hoog in het vaandel als het gaat om brillen en lenzen. Zij zijn niet voor niets marktleider op het gebied van brillen en lenzen. Zij passen diverse glastechnieken toe, waardoor Oakley klanten terugkerende klanten zijn.

HDO

HDO staat voor High Definition Optics. Kort gezegd geven deze lenses je het meest heldere, scherpe en gedetailleerde zicht. Deze lens blijft daarbij ook schoner door het onzichtbare shield die uw lenzen beschermt tegen vingerafdrukken en vlekken van gezichtsoliën. De lens blijft schoner doordat het stof, vuil en andere deeltjes minder snel aan uw Oakley lenzen blijven kleven. Uw zicht blijft hierdoor altijd scherp en zorgt nooit voor vervormingen van uw beeld.

Plutonite

Ik hoor u al denken: Plutonite? Plutonite is het lensmateriaal dat Oakley gebruikt voor de alledaagse brillen. Dit geldt voor zowel de Oakley zonnebrillen als de Oakley correctiemonturen. Dit lensmateriaal zorgt ervoor dat de ogen ten allen tijden worden beschermd tegen, uiteraard, UV-straling maar ook harde deeltjes die tegen de Oakley lenzen aankomen. Dit is een echte must als je bijvoorbeeld je bril gebruikt voor mountainbike. Het lensmateriaal wordt getest door een stalen kogeltje af te vuren op de lenzen.

O Matter Systeem

Voor het Oakley frame geldt dat het Amerikaanse merk gebruik maakt van het O Matter systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat het frame flexibel en duurzaam is en biedt de drager daarom veel comfort. Een Oakley frame blijft ten allen tijden goed zitten en zorgt ervoor dat je elke sportieve activiteit kunt uitvoeren.

Unobtanium

De echte Oakley-innovatie is het Unobtanium, terug te vinden op de neuspads en oortips. Het Unobtanium verhoogt het draagcomfort, zorgt voor extra grip tijdens transpiratie. Het rubber zorgt ervoor dat het Oakley frame op zijn plek blijft zitten bij welke omstandigheid dan ook.

PRIZMtm

De Prizm technologie is ontwikkeld om het contrast en de kleuren tijdens het dragen van een Oakley zonnebril te versterken. Een groot voordeel: zo kun je namelijk meer details waarnemen.

De Prizm technologie kunnen worden toegepast in het dagelijks leven, maar zeker ook tijdens sportactiviteiten. De Prizm sport lenses categoriseren we in:

  • Prizm Deep Water Polarized

Deze lens is speciaal ontwikkeld om door elke schittering op het water heen te kijken. Zo kan je zien wat er onder de waterspiegel gebeurt. Ideaal wanneer je veel aan het vissen bent. Een variant op deze lens is de Prizm Shallow Water.

  • Prizm Field

Deze lens is speciaal ontwikkeld voor mensen die een sport uitvoeren waarin ze voorwerpen moeten herkennen in de lucht. Het contrast van bijvoorbeeld een bal is makkelijk te herkennen in de lucht, op het gras en op de grond.

  • Prizm Road

Deze lens is speciaal ontwikkeld voor mensen die veel fietsen op de weg. Met deze lens neem je snel kleine veranderingen op de weg waar en herken je gevaren zoals stenen en kuilen in het wegdek. Met de Prizm Road lens wordt het zicht verheldert en worden kleuren omringt.

  • Prizm Snow

Deze lens is speciaal ontwikkeld voor de echte wintersport fanaten. De naam zegt het al: geschikt om te gebruiken tijdens het skieen en snowboarden. Deze lens helpt bij het verwerken van verschillende contrasten op de pisten en zorgt ervoor dat de dragen texturen en obstakels eerder herkent.

  • Prizm Golf

Deze lens is speciaal ontwikkeld voor de echte golfers. Deze lens helpt de overgang tussen de verschillende golfgebieden te onderscheiden. Zo kan je de afstand beter inschatten en golfbaan beter bestuderen zonder je zonnebril af te hoeven doen.

  • Prizm Trail

Deze lens is speciaal ontwikkeld om verandering in de grond en texturen onder verschillende weeromstandigheden waar te nemen. Zo zijn stenen en wortels van boomstronken beter te herkennen voor de echte mountainbiker. 

Iridium

De Iridium lens heft een spiegelende coating. Deze spiegelende Iridium coating zorgt ervoor dat schitteringen worden verminderd, van bijvoorbeeld het natte wegdek, en het zicht verbeterd. Voor opties van de verschillende Iridium lenses, maak dan een afspraak [link] in onze Oakley shop zodat we je de opties kunnen laten zien.

Polarized

Het gepolariseerde glas van Oakley helpt voor 99% de schitteringen van de zon tegen te gaan. Hierdoor worden ogen minder belast met irriterende schitteringen. Mocht u benieuwd zijn naar het verschil! Wij kunnen u dit uiteraard laten zien in onze winkel.

Photochromic

Met de Photogchromic lens van Oakley kan je onder elke lichtomstandigheid de beste prestaties uitvoeren. De lens past zich namelijk aan, aan de hoeveelheid UV-stralingen die er op dat moment zijn.

Mocht je vragen hebben, of bij gestaan worden tijdens je keuze voor een nieuw Oakley montuur. Uiteraard is het ook mogelijk om nieuwe Oakley lenzen te nemen in een bestaand montuur. Benieuwd naar onze mogelijkheden? Maak dan een afspraak afspraak in onze Oakley store.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.