STELLEST BRILLENGLAZEN, een geniale innovatie om voortgang van bijziendheid te bestrijden.


Eyezen

Bijziendheid (myopie) bij kinderen wordt veroorzaakt door een extra ooggroei die een wazig zicht in de verte veroorzaakt. Essilor, de wereldleider in brillenglazen, introduceert een baanbrekende innovatie in myopie controle: Stellest™ brillenglazen.

HOE WERKT HET

In de Stellest brillenglazen zit een unieke constellatie van onzichtbare lensjes dat een volume aan vertragingssignalen creëert voor het netvlies die de groei van het oog controleren. Dit volume aan signalen helpt om de groei van het oog te vertragen en daarmee ook de progressie van myopie.

 

STEEDS MEER KINDEREN ONTWIKKELEN MYOPIE OP EEN JONGERE LEEFTIJD

Dit komt deels door een verandering van levensstijl waarbij er steeds meer tijd binnenshuis en achter een scherm wordt doorgebracht. Hoe jonger een kind bijziend wordt, hoe sneller zijn/haar myopie zich zal ontwikkelen, wat kan leiden tot hoge myopie. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat hoge myopie in verband wordt gebracht met een verhoogd risico op tal van oogaandoeningen en visuele beperkingen in het latere leven¹.

WAT DOET HET

 • CORRIGEREN MYOPIE

  Ze bieden kinderen een even scherp zicht als enkelvoudige brillenglazen.

 • CONTROLEREN MYOPIE

  Ze vertragen de progressie van myopie met gemiddeld 67%**, in vergelijking met enkelvoudige brillenglazen, wanneer ze elke dag ten minste 12 uur worden gedragen.

 • GEEN CONCESSIES

  Esthetisch, veilig en eenvoudig.

BIJZIENDHEID, HOE HERKEN JE HET

Hoewel bijziendheid meestal tijdens de kindertijd begint, is het voor ouders niet altijd makkelijk om het bij hun kind te detecteren, vooral omdat de symptomen van bijziendheid enigszins kunnen verschillen van die van bijziendheid bij volwassenen.

 

Omdat ze nog nooit zichtcorrectie hebben gedragen, zijn kinderen zich mogelijk niet bewust van een zichtprobleem vanwege een gebrek aan referentie. Als je het gedrag van je kind echter nauwlettend in de gaten houdt, zijn er enkele signalen.

IDENTIFICEER DE 3 TEKENEN DAT JOUW KIND BIJZIEND IS

 

 1. Knijpt je kind vaak met zijn of haar ogen?
 2. Komt je kind heel dichtbij een object om ernaar te kijken?
 3. Is het je opgevallen dat je kind zich niet bewust is van objecten op afstand?

Essilor Stellest™ brillenglazen vertragen de progressie van myopie met gemiddeld 67%

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN OOGMETING, 026-3703705*

* In een eerste gratis check zal een reguliere oogmeting gedaan worden. Daarbij kan gekeken worden of het oog al vormen van myopie vertoont. Mocht een vervolgonderzoek nodig zijn, dan kunnen daar kosten aan verbonden zijn.