^

i.Scription van ZEISS


i.Scription®

En ineens ziet u meer - zelfs 's nachts en bij weinig licht


De i.Scription® technologie van ZEISS baseert zich op het ZEISS i.Profiler® meetsysteem dat ontwikkeld is om een exact profiel van de uw ogen op te stellen. We maken als het ware een "vingerafdruk" van uw ogen om uw persoonlijke behoeften op te sporen. Met deze informatie maken we geïndividualiseerde brillenglazen met i.Scription® technologie van ZEISS. i.Scription® brillenglazen van ZEISS zijn nauwkeurig tot op 1/100 dioptrie.

We gebruiken 1500 meetpunten om een exact profiel van uw oog te bepalen. Zelfs de kleinste afwijkingen van het oog worden elektronisch opgemeten en in kaart gebracht. Gebaseerd op uw persoonlijk visueel profiel, ontwikkelt ZEISS een brillenglas dat perfect overeenstemt met uw oog. Door een uiterst nauwkeurig productieproces worden uw brillenglazen accuraat geslepen tot op 1/100 dioptrie, waardoor we het zicht optimaliseren. Geen enkel ander brillenglas wordt gemaakt met dit niveau van precisie.

Hierdoor ervaart u een scherper en meer ontspannen zicht zowel 's nachts als overdag. U ziet contrasten veel beter en vervelende reflecties en halo's verminderen aanzienlijk. Dit resulteert in een verhoogde veiligheid bijvoorbeeld tijdens het autorijden.

Heeft u last van een slecht nachtzicht en wilt u hier iets aan doen? Dan zijn de ZEISS. i.Scription® brillenglazen wellicht iets voor u! Met de glazen kunt u zowel overdag als ’s nachts helder zien. ZEISS i.Scription® brillenglazen zijn in Arnhem exclusief verkrijgbaar bij 4·D Optiek.

Maak d.m.v. het formulier gelijk een afsprraak voor een nachtzichtmeting of bel 026 370 370 5.i.Scription metingi.Scription meting
Beter zicht 's nachts en bij weinig lichtBeter zicht 's nachts en bij weinig licht
U herkent het vast wel. 's Avonds rijdt u met de auto en merkt dat u minder scherp ziet dan overdag, ook al draagt u dezelfde bril. U begint met uw ogen te knijpen, in een poging uw zicht te verbeteren.

Brildragers, maar ook mensen die geen bril dragen, hebben vaak last van onscherp zicht, reflecties of halo's, vooral in de schemering of 's nachts. Autorijden wordt op die manier heel vermoeiend en bovendien ook gevaarlijk.

i.Scription® brillenglazen bieden een geheel nieuwe, innovatieve oplossing voor dit probleem. De ZEISS nachtzichtmeting met de i.Profiler® simuleert deze donkere omstandigheden en spoort alle oogfouten op die verantwoordelijk zijn voor een minder scherp zicht 's nachts. Op basis van de resultaten uit de meting maken we een op maat gemaakt brillenglas dat het zicht optimaliseert.

In de schemering en 's nachts ziet u met i.Scription® brillenglazen contrasten veel beter, u ziet veel meer dan alleen maar donkere tinten. Hierdoor leeft de wereld om u heen veel meer met al deze extra details.
Betere kleurwaarnemingBetere kleurwaarneming
Beter visueel contrastBeter visueel contrast
Helderder, frisser, meer ontspannen zichtHelderder, frisser, meer ontspannen zicht

De precisieglasen van ZEISS en i.Scription® zorgen voor een beter zien en betere visuele ervaringen


Uw oog is net zo persoonlijk als uw vingerafdruk. Een nieuwe procedure onder octrooi die is ontwikkeld door ZEISS - i.Scription® - houdt rekening met dat unieke karakter. Naast de typische visuele handicaps, d.w.z. bijziendheid of verziendheid, wordt tijdens de test met de ZEISS i.Profiler® ook het individuele oogprofiel geanalyseerd. Elke persoon heeft een uniek profiel. De ZEISS i.Profiler® is een innovatief en bijzonder onderzoekshulpmiddel op basis van Wavefront-technologie.

Tijdens deze procedure worden meer dan 1500 referentiepunten gemeten. Desondanks hoeft de patiënt tijdens dit onderzoek maar heel kort in het toestel te kijken. Het is een high-tech meting van het oog: door gebruik te maken van de kracht van infrarood licht genereert de ZEISS i.Profiler® een lichtpunt op het netvlies dat verstrooid terugkeert.

Op de terugweg ondergaat het licht afzonderlijke deviaties. De ZEISS i.Profiler® meet deze deviaties om op basis daarvan een aangepast profiel voor elk oog te maken. Anders dan bij traditionele autorefractiemeters stelt de i.Profiler® optometristen in staat metingen te verrichten van verwijde pupillen onder nachtzichtomstandigheden. Als gevolg daarvan kunnen problemen die een aanzienlijke invloed hebben op de kwaliteit van het nachtzicht van mensen ook worden herkend en verbeterd. U als cliënt krijgt informatie over uw zicht die u vroeger nooit had kunnen krijgen.

Aan de hand van een complexe en geoctrooieerde berekeningsprocedure worden de geanalyseerde gegevens samen met de subjectieve-refractiegegevens vertaald naar informatie die leidt tot de samenstelling van een precisieglas dat perfect past bij het betreffende oog en de individuele condities van het gezichtsvermogen. Deze brillenglazen worden op basis van deze uiterst nauwkeurige ZEISS-metingen en -berekeningen vervaardigd in dioptrische gradaties van 1/100.

Traditionele brillen worden daarentegen meestal samengesteld in stappen van 0,25 dioptrie. Als gevolg daarvan is de ZEISS-oplossing nauwkeuriger dan andere meetprocedures die vandaag de dag voor brillenglazen beschikbaar zijn.
Het i.Scription®-systeem van Carl Zeiss bestaat uit drie componenten: het innovatieve oogmeetapparaat i.Profiler® van ZEISS (zie foto), de optimalisatietechnologie i.Scription® — en, zeker niet onbelangrijk, de diensten van uw optometrist.
De voordelen voor u

U zult al snel de voordelen van door i.Scription® geoptimaliseerde brillenglazen ervaren doordat u 's nachts en in het schemerdonker heel wat beter kunt zien - tijdens die momenten op de dag dat uw ogen personen, voorwerpen en de omgeving moeten kunnen zien als er weinig of geen natuurlijk licht aanwezig is.

Onder wat al nadelige omstandigheden zijn kan elk probleem met het gezichtsvermogen dat wordt verergerd door brillenglazen die niet zijn berekend op lichtomstandigheden in de afwezigheid van daglicht een buitengewoon negatieve impact hebben. In combinatie met de extra verblindende effecten en weerspiegelingen als gevolg van kunstlichtbronnen die zich 's nachts laten gelden, zoals straatverlichting of de koplampen van tegemoetkomend verkeer, kunnen al deze omstandigheden gevaar opleveren en zijn bovendien erg inspannend voor de ogen. Hierdoor raken de ogen snel vermoeid. Dat is met name gevaarlijk voor personen die 's nachts een auto besturen.

Maar precisieglazen met i.Scription-technologie kunnen ook uw zicht bij daglicht verbeteren. U kunt zeer helder en uitermate nauwkeurig scherpstellen en met de brillenglazen neemt u contrasten en felle kleuren perfect waar.

Wij laten u graag zien hoe de i.Scription®-technologie werkt en hoe u beter kunt zien - ook 's nachts - dankzij de precisieglazen van ZEISS.
Loading...
Bentinckstraat 36 | 6811 EE | Arnhem
026 370 370 5