^

COATINGS


coatings
Om de brillenglazen nog mooier en plezieriger in het gebruikt te maken, kunnen wij deze voorzien van een coating. Zo’n coating kan een extra harding aan het glas meegeven, zodat de kans op krasjes afneemt. Daarnaast kan een coating water-, vuil-, stof- en vetwerende eigenschappen hebben, plus zorgt het ervoor dat het glas fraai ontspiegeld wordt

Wij adviseren een Hi-Vision LongLife coating van HOYA, ’s werelds hardste brillenglascoating. Deze krasvaste laag evenaart nagenoeg de hardheid van glas. Het glas filtert hinderlijke schitteringen overdag en ’s nachts en biedt u extra comfort bij het werken met een beeldscherm of tijdens rijden in het donker. Bovendien hechten water, stof, vet en vuil zich nauwelijks aan het glas.
coatings
Een aantal feiten onder elkaar:

Krassen
Feit is dat ... krassen hoog scoren in de top tien van "irritaties" bij brildragers.

Van alle coatings die vandaag de dag verkrijgbaar zijn, biedt Hi-Vision LongLife de hooste krasbestendigheid.
Onafhankelijke testen, uitgevoerd door Colts-laboratoria, hebben aangetoond dat de krasbestendigheid van Hi-Vision LongLife significant hoger is dan alle andere verkrijgbare coatings.

Reflecties en schitteringen
Feit is dat ... reflecties en schitteringen hinderlijk zijn voor brildragers zelf én voor iedereen die hen aankijkt.

Hi-Vision LongLife bereikt een transmissiewaarde van bijna 99%, met als gevolg een comfortabeler zicht en een esthetisch fraaier glas.

Water
Feit is dat ... waterdruppels op een brillenglas het zicht belemmeren.

Een glad oppervlak en een grote watercontacthoek voorkomen dat waterdruppels zich hechten aan het glas. Hi-Vision LongLife heeft een watercontacthoek van 107,5 graden. Samen met een extreem glad oppervlak zorgt dit ervoor dat waterdruppels vrijwel geen grip krijgen op het glas.

Feit is dat ... brildragers hun glazen gemiddeld tien keer per dag moeten schoonmaken.

Hi-Vision LongLife is vuilafstotend en eenvoudig te reinigen. Door deze eigenschappen hoeven de glazen minder intensief schoongemaakt te worden.

Stof
Feit is dat ... brillenglazen stof aantrekken, vooral als ze net zijn schoongemaakt.

Dit komt doordat het glasoppervlak statisch wordt geladen als gevolg van de wrijving van het brillendoekje.
Hi-Vision LongLife is voorzien van een antistatische laag die het aantrekken van stof tegengaat.

Feit is dat ... de juiste afstemming van de coating op het brillenglasmateriaal bepalend is voor de kwaliteit en duurzaamheid.

HOYA stemt de materialen en diverse lagen van de coating zorgvuldig op elkaar af. Op deze manier kan HOYA een product garanderen met optimale eigenschappen en duurzaamheid.
Dankzij de perfecte hechting tussen de diverse veredelingslagen en het brillenglas wordt de kans op het loslaten van de coating tegengegaan. De optimale afstemming van de diverse lagen zorgt ook voor maximale transparantie en ontspiegeling van de glazen.

Hi-Vision LongLife - 's Werelds hardste coating


coatings
In het ontwerp van haar brillenglazen besteedt HOYA veel aandacht aan het verbeteren van de techniek om steeds nauwkeuriger de juiste oogcorrectie te kunnen bepalen. Al onze inspanningen komen samen in het glas waardoor u kijkt. Het proces van het ontwikkelen van een brillenglas bestaat uit klinisch onderzoek, optimalisatie van de voorgeschreven nauwkeurigheid, controle van de brillenglasontwerpen en analyse van consumentengedrag. HOYA noemt dit proces innoVision.

UV-COATING


Hoewel UV-straling nodig is voor de synthese van vitamine D, kan te veel blootstelling schadelijk zijn voor de ogen. Zo draagt UV-A-straling bij aan de veroudering het oog en kan het leiden tot een vroeg begin van staar, terwijl overmatige blootstelling aan UV-B-straling o.a. bindvliesontsteking kan veroorzaken en tevens een mogelijke oorzaak is van vroegtijdige staar.

Het materiaal van de meeste brillenglazen absorbeert de UV-straling via de voorzijde van het glas, maar via de achterzijde van de glazen wordt UV-straling in de ogen gereflecteerd. HOYA UVControl is een coating op de achterzijde van het glas, die zorgt dat er tevens geen UV-straling via deze zijde in de ogen wordt gereflecteerd. Het biedt hierdoor extra bescherming tegen de schadelijke invloed van UV-straling. UVControl wordt aangeboden in combinatie met de Hi-Vision LongLife anti-reflectie coating van HOYA
Loading...
Bentinckstraat 36 | 6811 EE | Arnhem
026 370 370 5