^

IPL behandeling


Vanaf december 2017 bieden wij bij 4·D Optiek de beste behandeling tegen droge ogen: Intense Pulse Light (IPL).

Bij 4·D Optiek werken we met de nieuwe revolutionaire behandeling van droge ogen, Intense Pulsed Light (IPL) met Optimal Pulse Technology (OPT). IPL is de meest effectieve behandeling van droge ogen. Tijdens de IPL behandeling worden lichtflitsen gebruikt om meibomklieren te activeren en verstoppingen te verdunnen. Droge ogen of keratoconjunctivitis sicca is een afwijking aan de traanlaag. De afwijking zorgt voor beschadigingen aan het oculaire oppervlak en klachten als oculaire irritatie en waziger zicht kunnen veroorzaken.
IPL behandeling is dé behandeling van droge ogen. Bij ongeveer 90% van de behandelde mensen is er duidelijk een vermindering van de klachten. FDA approval voor IPL werd in 1995 gegeven, toen werd het gebruikt voor het behandelen van Teleangiëctasie. Daarna is het gebruik binnen de geneeskunde snel naar andere medische en cosmetische disciplines verschoven.
IPL (Intense Pulse Light)
Een volledige IPL behandeling bestaat uit drie of vier sessies, bij elke sessie wordt de IPL puls behandeling uitgevoerd. De sessies zijn ongeveer 4 weken uit elkaar. Als de behandeling aanslaat is het effect meestal voor ongeveer een jaar merkbaar. Soms is het echter maar zes maanden, maar 24 maanden is ook geen uitzondering. Ons advies is om elk jaar langs te komen voor één sessie om geen terugval te hebben.

De behandeling die wij adviseren is volgens het dr. Toyos protocol. Hierbij krijgt u een dubbele pass over het gehele behandelgebied. Dit zullen in totaal tussen de 30 en 40 pulsen (één puls bestaat uit 3 lichtflitsen, in totaal dus 90 tot 120 lichtflitsen per sessie) zijn.

Er bestaat ook een lichtere behandeling waarbij u totaal 10 pulsen krijgt. Deze behandeling geeft een lichte verbetering en is daarom ook voordelinger.

Beide behandelingen kunnen alleen veilig worden uitgevoerd met een Fitzpatrick schaal 1 tot en met 4 (zie afbeelding). Als er teveel pigment in de huid zit, kan dit leiden tot schade.

Fitzpatrick schaal:
Huid
type:
Genetische 
Eigenschappen:
Reactie op de zon:
I Zeer blank; rood of
blond haar; blauwe
ogen, sproeten
Verbrandt bijna altijd,
wordt niet bruin
II Blank; rood of
blond haar;blauwe,
groene of licht bruine ogen
Verbrandt meestal, wordt
met moeite bruin
III Room blank;
meestal donker
haar; bruine ogen
Verbrandt soms,
wordt bruin
IV Middelbruin; donker haar;
bruine ogen
Verbrandt zelden,
makkelijk bruin
V Donkerbruin; donker haar;
bruine ogen
Verbrandt zeer zelden,
heel makkelijk bruin
VI Zeer donkerbruin;
bruin of zwart
haar; bruine ogen
Verbrandt nooit,
heel makkelijk bruin
IPL (Intense Pulse Light)
Loading...
Bentinckstraat 36 | 6811 EE | Arnhem
026 370 370 5