^

60 JAAR VARILUX, 50% KORTING OP 2E PAAR GLAZEN

BLOG
ALTIJD ALLES EVEN SCHERP

De hele dag zijn uw ogen aan het werk om alles, op elke afstand, scherp te zien. Of u nu aan het werk bent op uw computer, onderweg bent in de auto of aan het sporten, het is wel zo prettig als u op alle kijkafstanden even scherp ziet.
En wat dacht u tijdens een zonnige dag buiten?

Voor elke situatie hebben wij de juiste innovatieve multifocale brillenglazen. Zo ziet u altijd alles even scherp.

Vraag naar de mogelijkheden en profiteer tot en met 7 april 2019 van 50% korting op uw 2e paar Varilux brillenglazen.
BLOG4 SITUATIES DIE VRAGEN OM EEN 2E PAAR MULTIFOCALE BRILLENGLAZEN


1. IN DE ZON

De tweede bril die eigenlijk iedereen zou moeten hebben is de zonnebril op sterkte. De zonnebril is ideaal voor een dagje strand, een citytrip of tijdens de vakantie. Maar ook op vele andere momenten komt een zonnebril op sterkte goed van pas. Kiest u voor een zonnebril met een Crizal Sun UV coating dan bent u meteen verzekerd van een hoge mate van UV-bescherming.

2. DIGITAAL

Voor werk of ontspanning, we gebruiken steeds vaker en langer onze digitale apparaten. Bent u onafscheidelijk van uw tv, smartphone, tablet of laptop, dan is een tweede bril met Varilux Digitime glazen voor multimedia-gebruik een goede toevoeging op uw dagelijkse bril. Zo komt u digitaal uw dag door zonder vermoeide ogen, digitale oogklachten en met de juiste bescherming tegen schadelijk licht.

3. ONDERWEG

Voor uw veiligheid is goed zicht van groot belang in het verkeer. Uw zicht is namelijk het zintuig wat tijdens uw verkeersdeelname zorgt voor het waarnemen van uw omgeving. Maar juist in de auto wordt het zicht vaak belemmerd. Bijvoorbeeld door schitteringen in het wegdek, laagstaande zon, regen of mist. Wist u dat er verschillende speciale kijkoplossingen beschikbaar zijn die uw rit aangenamer kunnen maken? Vraag uw opticien naar de mogelijkheden van Varilux Roadpilot.

4. SPORTEND

Tijdens het sporten is de juiste uitrusting van groot belang. Dus ook uw bril en brillenglazen. Met de juiste Varilux kijkoplossing voor tijdens het sporten ziet u alle lijnen, elke hobbel, kuil, bal of shuttle scherp. Een sportbril is daarnaast ook vaak voorzien van extra sterk materiaal zodat deze tegen een stootje kan. Kortom, u sport scherper met Varilux Sport.
BLOG

OAKLEY PRIZM TECHNOLOGIE Donderdag 31 Januari 2019

Oakley loopt al sinds jaar en dag voorop met lens technologieën in de sport. Met het uitbrengen van hun PRIZM-lenstechnologie, die op magische wijze je zicht afstemt op sportspecifieke situaties, veranderde Oakley de industrie voorgoed door de zonnebril en de skibril naar een geheel ander en nieuw niveau te brengen. Wat is de hype rondom Prizm, hoe werkt het, wat heeft het te bieden en hoe komt het dat deze technologie zich heeft bewezen bij de grootste atleten ter wereld? Wij hebben het antwoord.


Wat is PRIZM en hoe werkt het?

Hoewel je ogen 10 miljoen kleuren kunnen onderscheiden en objecten in verschillende lichtcondities kunnen zien bewegen, hebben ze af en toe hulp nodig om dingen te zien die je hersenen normaal niet gemakkelijk kunnen verwerken. Door het hele elektromagnetische spectrum in zeer specifieke omstandigheden te meten, hebben Oakley-technici geprobeerd kleuren te onderscheiden die het belangrijkst waren in specifieke omgevingen zoals rivieren, wegen of ruwe berghellingen. Na 15 jaar van onderzoek en ontwikkeling, introduceerde Oakley hun eigen Oakley Prizm ™ -lenstechnologie, die in feite je visie afstemt op een unieke sportomgeving, zodat de lenzen bepaalde kleuren benadrukken om de prestaties en veiligheid te verbeteren.

Deze technologie is in feite de eerste speciaal gebouwde lens enkel voor specifieke sporten en activiteiten. Het is revolutionair doordat het vervelende omgevingsomstandigheden oplost waar elke sporter dagelijks mee te maken heeft. Het doel van Oakley is om een revolutie teweeg te brengen in de sport, en we moeten toegeven dat ze hier zeker de juiste richting in zijn gegaan!
Is er een verschil tussen Prizm en gepolariseerde lenzen?

Sinds Oakley zijn Prizm-lenzen heeft uitgebracht, is er een grote hype geweest omtrent deze nieuwe technologie, maar er zijn nog steeds veel mensen die denken dat er niet zoveel verschil is tussen Prizm en gepolariseerde lenzen. Het antwoord op deze vraag is 'ja, er is wel degelijk een verschil', gepolariseerde lenzen en Prizm zijn erg verschillende dingen. Prizm-lenzen maken deel uit van de familie van contrastlenzen, maar wat ze anders voor elkaar krijgen dan de rest is dat ze in staat zijn om precies af te stellen welke kleuren worden gefilterd en of die het spectrum mogen passeren. Dit kenmerk zorgt ervoor dat verschillende Prizm-lenzen kunnen worden geoptimaliseerd voor specifieke sporten of activiteiten, zoals golfen, wandelen, skiën of snowboarden.

Polarisatie, aan de andere kant, is slechts een filter dat al het horizontale licht blokkeert dat wordt gereflecteerd vanaf gladde oppervlaktes, zoals een natte weg of vanaf water. In principe kan elke lens een gepolariseerd filter omvatten, ongeacht of de lens contrast, Prizm of neutraal is.

Oakley Prizm skibril - Revolutie in de wintersport

Oakley's sneeuwsporten Prizm-lens werd voor het eerst uitgebracht in 2014 en toen wist iedereen bij Oakley al dat dit het kroonjuweel was van de skibril industrie. Sinds de lancering is Oakley niet gestopt met het uitbrengen van nieuwe versies van lenzen die specifiek zijn afgestemd voor wintersporten. Skibrillen met de PRIZM ™-technologie laten je de heuvels, gaten en alle andere details op de helling zien, waar je ogen voorheen altijd moeite mee hebben gehad om te kunnen zien. Deze revolutionaire lenzen zijn er in zes verschillende versies, die allemaal presteren onder een bredere diversiteit aan lichtomstandigheden.
Goed nieuws! Tegenwoordig is de PRIZM ™ -lenstechnologie te vinden op alle bekende Oakley skibrillen, zodat je altijd gebruikt kunt maken van een perfecte helderheid, ongeacht wat je stijl is. Vanaf de wereldwijde bestseller Oakley Flight Deck en zijn kleine broertje Oakley Flight Deck XM, tot aan de zeer vergelijkbare Oakley A-Frame 2.0 tot Oakley Airbrake XL met de populaire Stormtrooper-look. Oh! En natuurlijk ook onze persoonlijke favoriet Oakley Line Miner! Neem het maar van ons aan, traditionele ouderwetse lenzen staan op het punt om te worden vergeten zodra je deze Prizm-magie ervaren hebt.

Prizm-technologie is door veel grote atleten op de proef gesteld. Wereldkampioen slopestyle Mark McMorris is een van de vele Olympische medaillewinnaars die sneeuw-geoptimaliseerde Prizm lenzen hebben getest en hedendaags heeft hij ook zijn eigen Oakley Signature Series beschikbaar op eyerim. Om maar te zwijgen over legendes als Lindsey Vonn, Shaun White of Aksel Lund Svindal, wiens succes de revolutionaire vermogens van de magische PRIZM demonstreren.

OAKLEY & RAY-BAN SHOP ARNHEM Donderdag 31 Januari 2019

BLOG
BLOG
BLOG
BLOG
BLOG

OAKLEY SNOW HELMET

BLOG
NIEUW:
Nieuw bij 4D Optiek de Oakley Snow Helmet!

Een helm dragen loont. Dankzij het dragen van een skihelm zou zeker 85% van alle ernstige hoofdverwondingen op de piste voorkomen kunnen worden. Daarnaast is het dragen van een helm ook gewoon lekker warm en en heb je geen last van wind dat langs je oren suist. Ons advies is dan ook te allen tijde een helm te dragen, ook als deze niet verplicht is. En... kijk hoe vet zijn deze Oakley helmen!

MOD3 / MOD5
BLOG
BLOG

BLOG
BLOG
BLOG
BLOG
BLOG
BLOG
BLOG
BLOG

Opticien of optometrist? Het verschil uitgelegd! – 4·D Optiek Donderdag 29 November 2018

BLOG

Opticien of optometrist? Het verschil uitgelegd!

Gaat het lezen van de krant de laatste tijd wat minder goed of ziet u wat wazig? Heeft u regelmatig last van rode of jeukende ogen? Dan is het een goed moment uw ogen eens te laten meten of nakijken door een opticien of optometrist. Aangezien het soms lastig is om te bepalen bij wie u het beste terecht kunt met uw oogklachten, leggen we u hier graag de verschillen uit tussen een opticien en optometrist.

Wat doen de opticien en optometrist?

Om te beginnen: een opticien meet u contactlenzen of brillenglazen en een montuur aan. Aan de hand van een oogmeting weet de opticien wat de sterkte van uw glazen of contactlenzen is. Zo bepaalt hij of deze voor dichtbij of veraf zijn en geeft hij u advies over een passend montuur. De optometrist doet ook een oogmeting, maar kijkt daarnaast vooral naar de gezondheid van uw ogen. Bij een oogprobleem beoordeelt de optometrist of dat opgelost kan worden met een bril of contactlenzen, of dat u specialistische zorg van de oogarts nodig heeft.

Naar de opticien voor een bril of contactlenzen

Wanneer u een bril of contactlenzen draagt en u toe bent aan een andere sterkte, dan is de opticien voor u de aangewezen persoon. Hetzelfde geldt voor als u nog geen bril draagt, maar uw telefoon steeds verder van u afhoudt om goed te kunnen lezen - of wanneer u juist dingen in de verte wazig ziet. Met deze signalen is een bezoek aan de opticien aan te raden. Aan de hand van een oogmeting ziet de opticien wat de status van uw zicht is en of u (nieuwe) glazen of contactlenzen nodig heeft. Ook adviseert de opticien u over het type glazen dat geschikt is voor u. Heeft u bijvoorbeeld een leesbril nodig en werkt u veel met een scherm? Dan bespreekt de opticien multifocale oplossingen met u.


Naar de optometrist voor andere oogklachten

Voor andere oogklachten gaat u naar de optometrist. Denk hierbij aan pijn in en rond de ogen, hoofdpijn, wazig of dubbelzien of andere klachten. De optometrist voert niet alleen een oogmeting uit, maar heeft ook kennis van oogaandoeningen. Deze specialist kan daarom een eerste screening doen, zonder dat u een doorverwijzing nodig heeft van de huisarts. Een afspraak maken met een optometrist is laagdrempelig en kan meestal op korte termijn. De uitkomst van een onderzoek kan zijn: regelmatige controle door de optometrist, een behandeling voor een aandoening in samenwerking met de huisarts of een doorverwijzing naar de oogarts. Natuurlijk kan er ook uitkomen dat u een bril nodig heeft, maar dan weet u in ieder geval dat uw ogen verder gezond zijn.

Bent u er niet zeker van bij wie u moet zijn?

Bij 4·D Optiek in Arnhem kunt u terecht voor een opticien. Voor optometrie en de behandeling van o.a. droge ogen, kunt u terecht bij Oogzorg Praktijk Arnhem. Heeft u klachten en weet u niet zeker bij wie u het beste een afspraak maakt? Neem gerust contact met ons op. Naar aanleiding van uw klachten verwijzen wij u door naar de juiste persoon.
Loading...
Bentinckstraat 36 | 6811 EE | Arnhem
026 370 370 5